måndag 6 april 2009

vänskap

Ibland förstår man inte vad man har - förrän man förlorat det. Det är en förlust som är fullständigt onödig. Alltför ofta fokuserar vi på det som finns i periferin, istället för att se det som står alldeles framför oss.

En god vän ska flytta från stan. Kanske är det först nu jag inser vad hon kommit att betyda för mig. Inte för att ett fysiskt avstånd behöver avsluta en relation, men det är uppenbart att det förändrar.
Svårast måste ändå vara när det emotionella avståndet växer. Hur långt kan avståndet bli för att en relation ska gå att rädda?

Vad vi än längtar efter med våra relationer och hur mycket vi än tror att andra människor kommer behandla oss som vi bemöter dem, ligger ansvaret för initiativ och medmänsklighet till vårt eget förfogande. Vi kan aldrig styra någon annans sätt att handla, varken mot oss själva eller mot andra. MEN, vi kan bestämma hur vi vill behandla de som finns i vår omgivning. Genom att vara en person som tar initiativ, istället för att vänta på att någon annan tar dem. Börja med att berätta för vännerna vad de betyder, träffa dem, skratta med dem och gråt med dem, ge dem goda råd när det behövs och sitt vid deras sida i oändlighet när de behöver prata av sig.

En sådan vän har jag funnit, och nu beger hon sig.
Goda vänner växer inte på träd, men riktig vänskap föregrenar sig.
Att satsa på sina vänner, kan vara en bästa investering.

1 kommentar: