onsdag 8 februari 2012

knäcke-gott.


När jag hittar ett recept, på vad som helst, som jag tycker är riktigt gott - skriver jag ner det i min receptbok. Den fick jag av min svägerska när jag gick på gymnasiet, fylld med några lättare recept och fina bilder, allt för att göra matlagning lite roligare när man väl flyttar hemifrån. Å när jag skriver in ett recept som jag fått av någon jag känner, brukar jag namnge kakan/rätten efter den personen. För att liksom komma ihåg att det var just han/hon som bakade det första gången jag åt det.
I julas fick jag smaka på ett riktigt mumsigt knäckebröd. Jag trodde det var svårt att baka knäcke, men detta är busenkelt. Det var Hanna som hade bakat det och jag blev alldeles lycklig när jag fick receptet. Nu står det nedskrivet i min receptbok, som "Hannas knäckebröd" och jag har redan hunnit baka det fyra gånger.

Varsegod, här är receptet på Hannas knäckebröd

2 dl majsmjöl
0,75 dl solrosfrön
0,5 dl sesamfrön
0,5 dl linfrön (krossade)
0,25 dl pumpafrön
0,5 dl olivolja
2,5 dl kokande vatten
flingsalt

Rör ihop allting och bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Ta hjälp av fingrarna eller en slickepott. Strö över lite flingsalt (det går bra med vanligt salt också) och grädda i nedre delen av ugnen på 150 grader i 1 timme.

Här nedan följer lite bilder från mitt senaste bak. Visst ser det gott ut?!






3 kommentarer:

  1. Ser extremt gott ut!

    SvaraRadera
  2. Hehe, lustigt. Hemma hos min familj är det där Ringbäcksknäcke! :) Supersmarrigt är det alldeles oavsett.

    SvaraRadera
  3. Är det sant?! Va roligt! Gissar att det är från familjen med samma namn som delat med sig av receptet till er. Det är så roligt när recept blir döpta efter den som tipsat om det, kära barn får ju många namn:)

    SvaraRadera