onsdag 11 november 2009

Bita mig i läppen

Besservissar kan gå mig på nerverna ibland. Även de som går min kurs. Ibland känns det som om de vill slå de svagare på nästan. Liksom visa att de är dumma. Det hela gör mig så trött.
Men jag ska bita mig i läppen och försöka tänka bort dem. Stundtals kan det dock vara så svårt, när man är en person som tar de svagares sida.. Länge leve mr Hood och alla andra sånna hjältar.

4 kommentarer:

  1. Försvara de svaga på ett sätt som upprättar och samtidigt ödmjukt tillrättavisa besservissarna, kanske är det skönt för de svaga att ha någon på sin sida inför helgrupp eller kanske stöttar och uppmuntrar dom efteråt. Om det är en situation som det tydligt klankas ner på vissa så tror jag att du ska säga ifrån. Om jag får säga min ringa mening :)

    SvaraRadera
  2. jo. jag vill verkligen vara deras försvarare. men ibland är det inte lätt att försvara, när man inte vet hur man ska göra. nu ska tilläggas att de inte är helt utstötta, absolut inte. det rör sig om outtalade självklarheter mer.

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  4. Jag förstår...men om jag uppfattar det rätt så handlar det om att du snappar upp tendenser till att vissa vill "markera" hur mycket bättre dom är än de andra på ett onödigt eller till och med sårbart sätt?

    Jag kan inte börja att beskriva hur jag känner inför folk som kör över människor. Det kan göras på ett mildare sätt när man säger till någon hur dom gör eller har fel.

    Men jag tror detta fall är ett beteende av att tvunget vara den som säger att andra har fel, och kanske i ett syfte som inte är att bygga upp. Jag tycker sånt här är viktigt och intressant samtidigt som jag inte vill se någon bli nedtryckt. Utveckla gärna om det stämmer det jag reflekterat över eller om det är felaktigt!

    SvaraRadera