måndag 2 april 2012

cake pops.

För första gången i mitt liv, har jag gjort cakepops. Cakepops är för mig, ett sånt där "bloggfenomen" som jag aldrig hört talats om utanför bloggvärlden. Men oj vd jag gått miste om något för det är förfärligt gott och ja är så glad över att jag snubblat över det.
Såhär blev mina första pops. Färgsprakande, väldigt passande såhär till påsk. Strösslet har jag köpt i staterna, med det finns massor med roliga strössel i affärerna - om man bara letar lite.

Detta behövs till ungefär 12 cake pops
1 pkt ballerina kladdkaka (egentligen ska man ha oreos, men jag älskar ballerina kladdkaka!)
ca 60 g philadelphiaost
100-200 g choklad
pinnar

- Mixa kakorna till små små smulor. Klicka ner lite philadelphia i taget och fortsätt mixa tills det blivit en deg. Kolla att den inte är för torr genom att rulla en boll av degen. (Mitt tips är att mixa alla smulorna för sig, och sedan arbeta in osten med en slickepott. Det funkar utmärkt!)
- Ställ in smeten i kylen ca 30 min.
- Ta ut smeten och rulla bollar av den. Lägg på smörpapper och ställ in i kylen en stund till.
- Smält lite choklad och doppa pinnarna i den innan du sticker ner dem i var sin boll. Ställ in i kylen och låt stelna.
- Smält resen av chokladen och doppa bollarna i den. Strö över lite strössel och ställ tillbaka in i kylen.
- Klart!

Bloggen som först informerade mig om cake pops, var Annas blogg. Hon har många smarriga recept och små uppfinningar. Kolla om du vill få fler tips.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar