onsdag 1 december 2010

ta tid med sig själv.

Att vara med sig själv en längre stund, finns de många som fasar över. Och det kan nog vara så att man bygger på den rädslan genom att ständigt ha folk omkring sig och aldrig ta tiden med just - sig själv. Men varför denna onödiga rädsla? Dig själv är den människa du känner bäst, den du får stå ut med i vått och torrt. Du kan aldrig göra dig fri från dig själv. Därför är det viktigt att investera i egentid, tid med dig själv då du tar reda på vem du verkligen är och formar dig själv till den du verkligen vill vara. (Nu syftar jag endast på inre egenskaper.)
När vintriga sjukdomar smyger sig på, finns det inte så mycket annat att göra än - att vara med sig själv. På ett sätt är det som om egentiden då givits en - bara sådär - kanske för att man ibland är dålig på att ta den själv.

Spärra inte in er själva, med förhoppning om ett urtjusigt resultat - men skräms inte iväg av ensamheten. En smula ensamhet då och då gör susen i det stora hela. Det är en livsinvestering för välbefinnandet

1 kommentar:

  1. Att ta reda på vem man är och sen bearbeta sig själv, sina brister t.ex. Är något alla behöver göra tror jag. Vi bär alla på brister som människor. Det ger också välbefinnande för andra människor om vi bearbetar oss. Det känns extra viktigt om en relation ska fungera och hålla, att parterna har insikt om sig själva, är trygga och har börjat bearbeta sig själva. Jag ser det som ett stort plus att hinna bearbeta sig själv innan man hittar någon att dela allting.

    Att vara med sig själv och dessutom inte ha på musik eller något annat kan vara ovant. Men tystnaden av "röster" är befriande och möjliggör att existentiella och gudomliga tankar kan komma fram.

    Bra tankar Maria!

    SvaraRadera